Daniel Amor
 • Boek Dekking
 • de e-business (r)evolutie
 • Samenvatting
 • Titelen: De E-Business (R)evolutie
  Auteur: Daniel Amor
  Uitgever: Pearson Education Benelux, 2001
  ISBN: 9043002356
  Aantal pagina's: 736
 • De Normen van het Web
 • valid CSS logo
 • valid XHTML logo
 • Level Triple-A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0
 • Auteursrecht
 • © 2004 Daniel Amor

Voorwoord

Hewlett-Packard helpt zijn klanten al zestig jaar bij de toepassing van informatietechnologie. De laatse jaren hebben de meeste projecten betrekking op Internet, hoewel het bedrijf, dat wordt gekenmerkt door zijn bescheidenheit, dit de buitenwerelf niet overdadig te kennen heeft gegeven. Toch spreken de volgende feiten voor zich:

De helft van de infrastructuren op het gebied van Secure Electronic Transaction (SET) die door creditcardbedrijven tot stand zijn gebracht, wordt door HP aangevuld met het hulpmiddel Verifone. Bovendien heeft HP het volledige IT-Proces opgezet en uitgevoerd voor het wereld-kampioenschap voetbal in 1998, dat alles regelde, van het beheer van de kaarten tot elektronische, financële transacties. Dit proces was de omvangrijkste en intensiefste Internet-gebeurtenis in de geschiedenis (deze is bovendien in het Guiness Book of Records opgenomen) en is vlekkellos verlopen, zoals de IT-Manager van het Franse organisatiecomité na afloop van het evenement kenbaar maakte.

Momenteel worden de projecten in het algemeen beheerd en uitgevoerd door plaatselijke, klantgerichte organisaties die hierbij door de uitgebreide technische expertise van een centrale Europese organisatie worden ondersteund. Deze organisatie is gevestigt in Böblingen, Duitsland. Daniel Amor, de schrijver van dit boek, maakte enkele jaren deel van dit centrale team, waarbij hij een bijdrage leverde aan veel verschillende projecten, vooral op het gebied van zakelijke hulpmiddelen voor gebruik op Internet. Hij heeft aan een enorm aantal klanten diensten gelevered. We kunnen gerust stellen dat Amor veel ervaring heeft op het gebied van alle mogelijke toepassingen vor elektronische handel.

Bij de uitoefening van een functie als die van Amor is het vaak verleidelijk om je alleen op details te richten en het totaalbeeld uit het oog te verliezen: waarom kiest een klant voor een bepaald project en welke invloed heeft het project op andere aspecten van de onderneming? Dit boek laat zien dat Daniel zich altijd bewust is geweest van deze aspecten. Hij combineert zijn praktijkervaring op hed gebied van zakelijke toepassing van Internet (hij kent de problemen en weet waartoe de producten wél en waartoe ze niét in staat zijn) met kennis van het feit dat ondernemingen ingrijpend veranderen door de onbegrensde mogelijkheden van Internet als middel vor communicatie en transacties.

Deze combinatie is kenmerkend voor veel medewerken van Hewlett-Packard en dient als basis voor onze nieuwe E-Services-strategie. HP gaat bij deze strategie uit van de onontbeerlijke visie dat bedrijven nieuwe wegen inslaan met nieuwe bedrijfsmodellen en nieuwe manieren waarop IT wordt geleverd. HP heeft bovendien ingespeeld op deze visie met een belangrijke, nieuwe technologie: het zogenoemde e-speak.

We feliciteren Daniel met dit boek en wensen u veel leesplezier. We hopen dat u veel informatie opdoet wanneer de schrijver u meeneemt naar een nieuwe wereld en u helpt te begrijpen hoe deze uw onderneming en uw leven beïnvloedt. We zijn overtuigd dat u veel beter bent voorbereid op deze nieuwe wereld, nadat u het boek hebt gelezen.

Peter O'Neill
Europees marketingmanager elektronische handel
Hewlett-Packard Enterprise Computing Organisation